نویسندگان و شاعران سفیران صلح و دوستی هستند

دهمین جشنواره منطقه ای شعر و داستان کوتاه شاهوار

دهمین جشنواره منطقه ای شعر و داستان کوتاه شاهوار
داور دو دوره جشنواره شاهوار گفت: نویسندگان و شاعران همواره سفیران صلح و دوستی بوده و هستند و به اشتراک گذاشتن فرهنگ ها و پذیرفتن دیگران با همه اختلاف های ظاهری و باطنی از قشر هنرمند انتظار می رود.
چهارشنبه ۲۲ دی ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۴
کد خبر :  ۱۱۲۵۲

داور دو دوره جشنواره شاهوار گفت: نویسندگان و شاعران همواره سفیران صلح و دوستی بوده و هستند و به اشتراک گذاشتن فرهنگ ها و پذیرفتن دیگران با همه اختلاف های ظاهری و باطنی از  قشر هنرمند انتظار می رود.

به گزارش روابط عمومی حوزه هنری استان سمنان، عماد عبادی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار دهمین جشنواره منطقه ای شعر و داستان کوتاه شاهوار با بیان این که نویسندگان و شاعران همواره سفیران صلح و دوستی بوده و هستند افزود: به اشتراک گذاشتن فرهنگ ها و پذیرفتن دیگران با همه اختلاف های ظاهری و باطنی خاصه از قشر هنرمند انتظار می رود.

وی تصریح کرد: جشنواره ها محل قیاس اند، محل سنجش و رقابت. هر از گاهی لازم است نویسنده اثر خودش را کنار آثار دیگران به داوری بنشیند و جشنواره شاهوار این فرصت را برای خیلی از مشتاقان شعر و داستان فراهم کرده است.

نویسنده رمان «آن دورها ابراهیم» اظهار داشت: جشنواره یک لحظه مشخص نیست بلکه یک فرآیند است شروعش از جرقه ای از ذهن نویسنده تا نوشتن، داوری شدن، حک، اصلاح، چاپ، نقد اثر، شاید تداوم در دوباره نوشتن و... است.

عبادی با اشاره به این که شاهرود پتانسیل خوبی برای جذب دارد که باید حتما معرفی شود بیان داشت: البته پیشنهاد می کنم در صورت امکان با حفظ دبیرخانه دائمی جشنواره در شاهرود محل اجرای جشنواره به طور گردشی در سال های آتی به سایر استان ها منتقل شود تا این همگرایی نمود بیشتری پیدا کند. 

این نویسنده گفت: اگر ما سه دوره کاشت، داشت و برداشت برای حیات زندگی داستانی در شاهرود را در نظر بگیریم می توان گفت: ما در اصل در دو دسته داشت و برداشت قرار داریم و خوشبختانه جلسات و کارگاههای داستان و نقد با شور و شوق فراوان تشکیل و آثار دوستان یکی پس از دیگری وارد حوزه نشر می شود. 

مسئول انجمن اهل قلم شاهرود تاکید کرد: مشکلات چند دسته اند، مشکلات ساختاری و محتوایی، باید ببینیم مشکلات اهالی قلم از کدام نوع است؟ محدودیت های ساختاری مثل مکان ثابت، امکان چاپ،توزیع، مساعدت های مادی و ...هر کدام وزن های مختلفی برای هر فرد دارد.

وی در ادامه با بیان این که بعضی مشکلات مانند چاپ، توزیع و بضاعت مالی اولیه، اولویت دارند و بعضی ها هم با رویه های طولانی چاپ، تعاملات با ناشر و مذاکره و چانه زنی با اصحاب نشر دست و پنجه نرم می کنند ابراز داشت: مشکلات محتوایی بیشتر مربوط می شود به فرهنگ،ارزش ها و باورها در حوزه نوشتار، این که نویسنده چگونه افکار و باورهایش را به فرهنگ مکتوب تبدیل و آن را در معرض قضاوت و داوری دیگران قرار می دهد، شاکله محتوایی دارد.

عبادی بیان کرد: اگر ساختار، محتوا و محیط تسهیل کننده باشد هنرمندان در باز تعریف مفاهیم کلیدی زندگی نقش اساسی ایفا خواهند کرد، سوال این است چرا امروز مساحت سیاست بر سایر حوزه ها سروری می کند؟ شاید یک پاسخش این باشد که جلوه گری سایر حوزه ها کمتر از سیاست است.

وی با تاکید بر این که  اگر برای ما صحبت از کتاب خواندن و نوشتن اهمیت داشته باشد همه افراد می توانند اثرات مطالعه و نوشتن آثار هنری را در زندگی اجتماعی شان ببینند اظهار داشت: آن وقت مساحت فرهنگ و هنر نیز گسترش می یابد و در روند زندگی به گونه ای دیگر رقم خواهند خورد.

وی افزود: این خورده فرهنگ ها هستند که فرهنگ یک جامعه را شکل می دهند و این خورده سیستم ها اگر از جایگاه، نقش خود و ارتباطشان با سایر خورده سیستم ها باخبر باشند قطعا عملکرد بهتری خواهند داشت. 

مسئول انجمن اهل قلم شاهرود در پایان خاطرنشان کرد: عدم آشنایی ما با شعر، موسیقی، ضرب المثل ها، لالایی ها و به طور کلی فرهنگ یک منطقه امکان برقراری ارتباطی پویا و اثربخش را از ما خواهد گرفت چرا که با ارائه و تعامل فرهنگی، می توان خیلی از گره های فرهنگی را گشود.

ارسال نظر